Carles Benavent Trio amb Jorge Pardo i Raynard Colom.
Carles Benavent Trio amb Jorge Pardo i Raynard Colom.
Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet
Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet
Comparteix
< Tornar

BENAVENT TRIO-PARDO-COLOM + CARLOS SARDUY QUARTET

22h- Benavent trio-Pardo-Colom Carles Banavent, baix | Jorge Pardo, saxo | Raynald Colom, trompeta | Roger Mas, piano | Roger Blàvia, bateria  20.30h- Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet  Carlos Sarduy, trompeta | Javier Massó Caramelo, piano | Martín Leiton, contrabaix | Frank Durant, bateria

Dissabte 12 d'agost | 20:30 h
Finalitzat
2017

20-25€

Presentació

22h - Carles Benavent Jorge Pardo & Raynald Colom

Mestres del jazz-flamenc, el baixista Carles Benavent amb el seu trio i el saxofonista Jorge Pardo s'uneixen al multipremiat trompetista i compositor Raynald Colom en un excepcional quintet per tancar el 4t Jazz Festival l'Estartit amb una memorable vetllada de jazz fusió.      

20.30 h - Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet 

Format musicalment a Cuba, Carlos Sarduy és un dels més destacats joves trompetistes actuals que s'ha guanyat el respecte de públic i crítica amb el seu estil entre el bebop i la música afrocubana. Ha tocat amb grans músics com Chucho Valdés, David Murray o Esperanza Spalding, i ha participat en les bandes sonores de Chico y Rita (2011) de Fernando Trueba i La piel que habito (2011) de Pedro Almodóvar. Es presenta al Jazz Festival l'Estartit en formació de quartet acompanyat de piano, contrabaix i bateria.  

Biografies

CARLES BENAVENT | JORGE PARDO | RAYNALD COLOM | ROGER MAS | ROGER BLÀVIA

CARLOS SARDUY LATIN JAZZ QUARTET: CARLOS SARDUY | MARTÍN LEITON

 

CARLES BENAVENT, baix

Obra de cruïlla musical, frontera, lloc de trobada entre diferents cultures, però dominada pel jazz i el flamenc, la trajectòria de Carles Benavent comença el 1968 quan, amb 13 anys, forma el seu primer grup, Crack, que el 1970 es convertiria en Màquina! Cinc anys després fundarà, al costat de Joan Albert Amargós, Música Urbana, bandera del jazz-fusió a Espanya.

Des de finals dels anys 70, amb diverses formacions, el seu nom comença a aparèixer al costat dels més destacats músics del panorama jazzístic espanyol, com Kitflus, Tito Duarte o Max Sunyer, amb qui formarà un trio que completarà Salvador Boira. El 1980 entra al grup de Paco de Lucía, relació que durarà més de 20 anys. Les seves gires recorren Europa, Amèrica i el Japó, en les quals comparteix escenari amb músics com Jorge Pardo, Rubem Dantas i Ramón de Algeciras, entre molts altres. Aquest és l’inici de la seva nombrosa producció discogràfica amb artistes flamencs, entre els quals es troben el mateix Paco de Lucía o una altra llegenda com Camarón de la Isla.

El 1982 realitza les seves dues primeres gires internacionals amb un altre nom d’or: Chick Corea amb qui grava dos discos entre aquest any i el següent: Touchtone i Again and Again. El seu primer àlbum com a solista, Carles Benavent, arribarà l’any següent, el 1983.

El 1990 és convidat a participar en un concert especial de la TV suïssa al costat de Jorge Pardo, el pianista Gil Goldstein, Don Alias i Alex Acuña. Arran d’aquest concert actua a Nova York i grava un disc per Blue Note. A partir de llavors, Goldstein passarà a ser un dels habituals en els discos de Benavent.

El 1991 toca al Montreux Jazz Festival amb Miles Davis, en un homenatge a Gil Evans dirigit per Quincy Jones. El concert queda registrat en un nou disc: Live in Montreux. El 1992 participa en el projecte Jazzpaña amb la WDR Big Band de Colònia, sota la direcció de Ariff Mardin i Vince Mendoza.

El 1995, després del seu quart àlbum, Agüita que Corre, pateix un greu accident de trànsit que l’apartarà dels escenaris durant un any. El 1996 amb una voluntat de ferro, però sobretot amb passió sense mesura per la seva música, retorna a escena al costat de Paco de Lucía; reapareix amb un nou grup al Festival de Jazz de Getxo i grava el seu cinquè disc amb un nom que segella el desig de continuar: Fénix.

El 1998 es forma el trio Benavent, Pardo, Di Geraldo, una de les actuacions del qual, El concierto de Sevilla, serà també el seu primer àlbum. El 2000 recorre Gran Bretanya amb El homenaje  de aniversario a Don Alias, al costat del mateix Don Alias, Gil Goldstein, Alex Acuña, Jovanny Hidalgo, Steve Barris, Michael i Randy Brecker.

El 2002 apareix el seu setè disc: Aigua. El 2004 col·labora novament amb Corea en Chick Corea & Touchstone i grava Sin Precedentes amb Jorge Pardo i Tino di Geraldo. El 2005 participa en l’enregistrament de l’àlbum The Ultimate Adventure de Chick Corea i el 2009 grava Quartet, al costat de Jordi Bonell, Ravid Goldschmidt i Roger Blàvia. El 2011 edita el seu últim disc fins al moment: Un, dos, tres...

Web: www.carlesbenavent.info
Facebook: @Carles.Benavent.Official.Page

 

JORGE PARDO, saxo

Jorge Pardo va néixer a Madrid el 1956. De jovenet va començar a tocar la guitarra, però de seguida es va sentir atret pels instruments de vent. Les seves referències musicals són d’infinitat d’artistes i diversos estils: Diego Carrasco, Jean Luc Vallet, Manuel Soler, Peer Wiborys, David Thomas, Ricardo Miralles, Pedro Iturralde, i Vlady Bas, entre d’altres.

Las Grecas, de la mà de Johnny Galvao, és el seu primer enregistrament professional. A Dolores s’agrupa al voltant de Pedro Ruy Blas amb diversos músics de l’escena madrilenya i graven 3 LPs, en un dels quals apareix Paco de Lucia, amb el qual col·labora al llarg del temps en múltiples enregistraments i gires d’àmbit mundial. En la mateixa època, coneix Camarón de la Isla, i grava La leyenda del tiempo i altres produccions. Col·labora també amb tota la nova generació d’artistes flamencs que es cou a la ciutat en aquesta època i, des de llavors, la flauta i el saxo queden vinculats al món del flamenc.

Las cigarras son quizá sordas, Veloz hacia su sino, Diez de Paco són alguns dels títols de la seva discografia gravats els anys 90 i produïts pel seu germà, Jesús, per a Nuevos Medios, i també MIRA, guardonat per l’acadèmia de la música com a millor àlbum de jazz al costat de Antonio Soteldo Musiquita.

Participa en nombrosos projectes i espectacles amb els quals ha recorregut innombrables festivals, teatres i sales dels cinc continents al llarg de més de 30 anys de trajectòria professional. Cal assenyalar Vida en Catedrales,  Zebra Coast amb Gil Goldstein, Live in Montreaux amb Nana Caymi i Wagner Tizo, Ur amb Michaell Bismut i Jazzpaña amb arranjaments de Ariff Mardin i Vince Mendoza. Ja al nou segle, destaquen els enregistraments amb D’3, la seva col·lecció de Vientos Flamencos, el trio amb Carles Benavent i Tino di Geraldo premiat pel seu Sin precedentes, Desvaríos amb el Bola per al segell RTVE, Touchstone amb Chick Corea, l’homenatge a Miles Davis a Nova York o el seu recent projece Huellas (2012) i la seva versió amb Big Band Huellas XL, estrenat a Etnosur (2013).

Web: www.jorgepardo.com
Facebook: www.facebook.com/jorge.p.cordero

 

RAYNALD COLOM, trompeta

Raynald Colom és considerat un dels millors trompetistes de jazz europeus. Nascut el 1978 a Vincennes (França), va començar la seva aventura musical quan tenia quatre anys al Conservatori de Música de Créteil, on va estudiar violí fins als vuit anys i, també en aquesta època, els seus pares li van regalar la seva primera trompeta. El 1988 es va traslladar a Barcelona amb la seva família, on  va seguir la seva formació musical i va rebre classes privades de Wynton Marsalis, Roy Hargrove i Kenny Barron. L’any 1999, finalitzats els seus estudis al Conservatori Municipal de Terrassa i a l’Escola de Música de Bellaterra, va obtenir una beca per estudiar al Berklee Music College de Boston amb professors com Bill Pierce o Darren Barrett, entre altres.

L’any 2000 va tornar a Barcelona, on va començar a treballar com a músic freelance. Ha col·laborat amb grans noms del jazz, el pop i el flamenc com Greg Osby (Banned in London, Whirlwind Records), Nicholas Payton, David Sánchez, Eric Reed, Mulgrew Miller, Al Foster, El Piraña, Chano Domínguez o Jesse Davis, per anomenar-ne alguns. Artistes com Carles Benavent, Luís Salinas, Chicuelo, Duquende o Juan de Juan han comptat amb ell per als seus projectes i també va participar en la llegendària gira Clandestino de Manu Chao.

Al llarg de la seva carrera, aquest reconegut trompetista de jazz ha acumulat diferents premis i reconeixements, entre ells el millor disc de jazz 2010 atorgat per Cuadernos de Jazz per Evocación, el premi a l’àlbum de l’any 2005 de la revista Enderrock pel seu treball My 51 minutes, i el guardó de millor trompetista de l’any 2001, 2002 i 2004 atorgat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Web: www.raynaldcolom.biz
Facebook: @raynald.colom
Twitter: @raynaldcolom

 

ROGER MAS, piano

Roger Mas és un dels pianistes més reputats de les darreres fornades del jazz. Nascut a Alacant, és un habitual de l’escena jazzística i peça clau en formacions com Carles Benavent Trio, Marc Ayza Group, Guillem Arnedo Band, Gabriel Amargant Quintet, Underpool 5 o Jordi Bonell Group, a més del seu propi trio.

Ha participat en una quinzena de discos i ha col·laborat i col·labora amb nombrosos músics, entre els quals cal assenyalar Perico Sambeat, Jo Krause, Dee Jay Foster, Javier Vercher, Voro García, Raynald Colom, Sílvia Pérez Cruz, Santi de la Rubia, Llibert Fortuny, Dani Pérez, Laia Cagigal, David Mengual, Giulia Valle, Horacio Fumero, Bob Sands, Joe Magnarelli, entre altres.

Actualment és director i professor del Departament de Jazz del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i professor de piano-jazz del Musikene de Sant Sebastià i del Taller de Músics de Barcelona. Organitza i coordina el Begues Jazz Camp amb Jorge Rossy y Deejay Foster.

Web: www.rogermas.org

 

ROGER BLÀVIA, bateria

Roger Blàvia va néixer a Barcelona el 1963. De formació autodidactica, a partir del 1978 va començar la seva carrera musical tocant en diversos grups de flamenc, latin i jazz, acompanyant cantautors i col·laborant amb grups de teatre i dansa.

El 1986 es va traslladar a Zurich (Suïssa) i va realitzar gires per tota Europa amb grups com El Calefón, Cachoeiras, Ademir Candido, Cachafáz, Sina, i va crear el grup Tamanduá amb Dudú Penz, Leitieres Leite i Christoph Stiefel. Des de 1993 resideix novament a Barcelona on continua la seva labor musical tant en directe com en estudis. Alguns dels artistes amb els quals ha col·laborat són: Joan Manuel Serrat (gires per Amèrica i Espanya), Miguel Poveda, Carles Benavent-Gil Goldestein-Ottello Molineux (Barcelona-Forum 2004), Diego Cortés, Manolo García, Duquende, Juan Manuel Cañizares, Ginesa Ortega; Alfredo de la Fé, Raynald Colom-David Sánchez (Barcelona, Jazz in Marciac 2010); Ademir-Cándido-Raúl de Souza-Cacao de Queiroz, Maria del Mar Bonet, Vox populi, Candela i Euclydes Mattos Trio.

Actualment integra les següents formacions: Kitfluskuartet, Bonell-Gaspar-Blàvia, Pedro Javier González Trio, Bonell-Benavent-Blàvia Trio, Carles Benavent Quartet, Raynald Colom Sextet, Cides-Bao-Blàvia Trio; Paul Carrack (Espanya), Josep Soto Trio i Marditos Roedores.

Combina la bateria i la percussió, i contínua desenvolupant la seva música entre el flamenc, brasil latin jazz, funk, ritmes mediterranis i altres músiques del món. Ha participat en diversos festivals internacionals al costat de diferents grups, acompanyant solistes i cantants i també convidat per orquestres simfòniques. També ha realitzat nombrosos enregistraments, música per a teatre i bandes sonores per al cinema i la televisió.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya li va atorgar el Premi al Millor Percussionista de l’any el 2001 i 2002.

Web: www.rogerblavia.cat
Facebook: www.facebook.com/roger.blavia 

 

CARLOS SARDUY, trompeta

Nascut a l’Havana el 1986, Carlos Sarduy és considerat com un dels trompetistes cubans amb major projecció internacional. A més, és percussionista i compositor i un dels principals referents de l’actual jazz cubà a Espanya.

Des dels 4 anys no ha parat de tocar la trompeta, i des de petit ja formava part de diverses agrupacions de música afrocubana. Quan tenia 10 anys va entrar al Conservatori Paulita Concepción i va continuar els seus estudis a la prestigiosa escola Amadeo Roldán.

Els reconeixements no van trigar a arribar. Amb 16 anys va guanyar el primer premi del Concurs JoJazz i amb 19, va publicar un disc en solitari, Charly en la Habana, en el qual va comptar amb col·laboracions de músics com Chucho Valdés, Germán Velazco, Amadito Valdés, Teresa García Caturla i Roberto Carcasses, entre d’altres. Aquest primer disc va tenir un gran èxit i va ser candidat als Premis Cubadisco en la categoria de millor disc de jazz. També a Cuba, va gravar i va compartir escenari amb Afro Cuba All Star, David Murray, Changuito, Lennine, Los Van Van i l’Orquestra Simfònica Nacional, entre molts d’altres.

Quant tenia 20 anys va començar la seva aventura europea formant part de l’escena Jazz World Music al costat d’Ojos de Brujo, Nitin Sawhney, Esperanza Spalding, Bebo Valdés, Yasmin Levy, Elefteria Arvanitaki, Horacio El Negro Hernández, Julio Barreto, Duquende, Mariza, Rosario, Ainhoa Arteta o Orishas, alhora que es convertia en col·laborador habitual del productor musical Javier Llimona.

Durant la seva etapa al costat d’Ojos de Brujo, el 2007 va recollir un Grammy Llatí al Millor Disc de Flamenc per Techarí i el 2011 una nominació. El 2010 va participar en el disc El último trago al costat de Chucho Valdés i Concha Buika, treball que també va ser reconegut amb un Grammy Llatí.

Ha tocat en els més importants festivals i escenaris d’Europa, Àsia i Amèrica, com el London Jazz Festival, North See Jazz Festival, Puri Jazz Festival, Festival Roskilde, Festival de Jazz de Madrid, Festival de Jazz de Barcelona, Ancienne Belgique de Brussel·les, Womadadelaide, Pirineus Sud, Roun House, Midem, Opera House of Sidney, Montreaux Jazz Festival, Oslo World Music Festival i Bergamo Jazz Festival, entre d’altres.

La seva trompeta destaca a les bandes sonores de Chico y Rita (2011) de Fernando Trueba i La piel que habito (2011) de Pedro Almodóvar.

El 2013 va combinar gires i enregistraments amb la producció del disc El Baile de la Horas de Marinah (cantant d’Ojos de Brujo). I el 2014 va enregistrar Luz, un treball de world jazz ampli de mires i amb una exquisida sensibilitat i musicalitat. Com sempre, envoltat d’excel·lents músics: Aruán Ortiz, Lukmil Pérez, Reinier Elisarde El Negrón, Regis Molina i Marinah (veu d’Ojos de Brujos).

Recentment ha presentat Carlos Sarduy New Experiencie acompanyat per pianista, baix, bateria..., un live de pur jazz afrocubà que remet a les trobades dels anys 40 entre grans com Dizzy Gillespie, Machito o Chano Pozo.

Web: www.carlossarduy.bandcamp.com
Facebook: www.facebook.com/Carlos-Sarduy

 

MARTÍN LEITON, contrabaix

Martín Leiton és un músic autodidacte que s’ha desenvolupat tant dins del jazz com del folklore llatinoamericà, de la música afroamericana o del flamenc. Toca diversos instruments, el contrabaix, el baix elèctric, la guitarra i el piano, i treballa com a compositor i arranjador. Ha editat dos discos com a líder, Medium (2011, 96k music) i Poetry of Sound (2015, Underpool), i diversos treballs en col·laboració amb altres músics.

Actualment forma part de Martin Leiton Trio, Martín Leiton Big Band, Jorge Drexler, Gabriel Amargant Trío, Seward, Ramon Prats Quartet i UNDr. Ha tocat en formacions al costat de Kenny Werner, Jeff Ballard, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Eric Marienthal, Vicente Amigo, Chano Domínguez, Jorge Drexler o Niña Pastori, entre altres.

Ha treballat com a músic de sessió amb productors com Matt Pence, Carles Campi Campón i Juan Rodríguez Berbín i, com a docent, és professor de Fonaments de Composició al Taller de Músics ESEM.

Web: www.martinleiton.com
Facebook:www.facebook.com/martin.leiton.92
Twitter: @ @MartinLeiton

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham