30/04/2024

El Jazz omple l’Estartit amb més concerts que mai

- El festival evoluciona i en la seva 9a edició adopta el nom de Sea Jazz l’Estartit per subratllar la seva profunda connexió amb el mar

-  La programació, del 24 al 28 de juliol, creix i duplica el nombre de concerts i amplia els espais

- El festival crea un nou apartat dedicat als joves emergents del jazz amb set concerts de 45 minuts cada un i entrada gratuïta

- Llegendes del jazz com el saxofonista Charles Lloyd, el pianista Chucho Valdés o el trompetista Arturo Sandoval compartiran cartell amb joves figures del gènere com la saxofonista Lakecia Benjamin o el pianista Emmet Cohen

30 d’abril de 2024

Festival de jazz de referència a la Costa Brava, el Jazz l’Estartit estrena nou nom amb la voluntat d’emfatitzar la seva identitat marítima i adopta el nom de Sea Jazz l’Estartit. A través d'aquesta evolució, volem subratllar la nostra profunda connexió amb el mar Mediterrani i l'entorn marítim que ens envolta”, explica la directora del festival, Montse Faura.

Aquesta transformació va acompanyada d’un creixement de l’oferta que passa de 8 a 16 concerts, augmenta el nombre de dies del festival, de 4 passa a 5 dies, i  s’amplia el nombre d’espais on se celebraran els concerts, en total 3 i tots a la vora del mar.

Una de les novetats d’aquesta 9a edició del festival és la creació d’un apartat dedicat als joves emergents que amb el nom de Young Lions omplirà l’Estartit de jazz amb set concerts d’entrada gratuïta el dimecres 24 de juliol, primera jornada del festival. Grups formats per joves artistes nacionals i internacionals oferiran concerts de 45 minuts cada un en dos espais, l’escenari principal del passeig del Molinet i l’Espigó de Llevant. Aquests concerts del Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L’Estartit passen ara a formar part també de la programació del Sea Jazz l’Estartit i  precediran a tall d’obertura els concerts de pagament, del 25 al 28 de juliol.

Referent a aquest nou apartat dedicat als grups joves, Montse Faura assenyala: “Aquests artistes emergents exhibiran una diversitat de propostes que reflecteixen el batec del talent de les diferents institucions educatives musicals del país. A més, amb una atenta mirada cap als Països Baixos, explorarem els múltiples aspectes i inspiracions del jazz, incloent-hi la participació de tres formacions amb membres d'Holanda i Catalunya. Aquesta col·laboració exemplifica la diversitat i excel·lència que defineixen el panorama musical nacional en el context global”.

A l’obertura del Sea Jazz l’Estartit per part del Young Lions, seguiran quatre dies de concerts dobles a l’escenari central del passeig del Molinet.

El dijous 25 de juliol començarà amb un concert gratuït a les 19h al terrat de la  Confraria de Pescadors de l’Estartit amb el dinamisme i energia de la Clarence Bekker Band, que oferiran un viatge per la música negra posant a ballar a tothom. A les 20h, Joan Mar Sauqué Quintet, presentarà a l’escenari central el seu nou treball, Nàufrags, un repertori de temes propis centrat en la sensació d'incertesa i el viatge cap a l'indeterminat. La jornada la tancarà la jove saxofonista Lakecia Benjamin, que amb el seu quartet presentarà el seu últim treball, Phoenix, nominat aquest 2024 a tres premis Grammy.

La jornada del divendres 26 de juliol començarà amb un concert singular en el qual la pianista catalana Elisabet Raspall i l’intèrpret de castanyoles i ballarina Belén Cabanes presentaran el seu treball conjunt Jazztanyoles. L’elegància de l’Artemis, un supergrup de jazz femení, intergeneracional i multinacional, format per algunes de les millors intèrprets de jazz del moment, presentaran el seu últim treball, In real time.

El dissabte 27 de juliol s’obrirà amb una festa de fusió i diversitat amb el grup femení Las Karamba, oferint una barreja de sons que fusiona música de diverses procedències en el seu nou treball Te lo digo cantando. I el tancarà la històrica trobada de Chucho Valdés & Arturo Sandoval Reunion Band en un homenatge al llegat del jazz afrocubà del mític grup Irakere.

La jornada de clausura del Sea Jazz L’Estartit, el diumenge 28 de juliol, reuneix dos artistes d’alta volada. El primer, l’Emmet Cohen Trio, un dels principals talents del jazz contemporani, un dels pianistes i compositors més destacats de la seva generació que es presenta en format de trio. I per tancar aquesta 9a edició del festival, el llegendari saxofonista Charles Lloyd, una figura venerada del món del jazz, que presentarà en exclusiva a Espanya, a l’Estartit, el seu últim treball, The Sky Will Still Be There Tomorrow, en format de quartet acompanyat de músics excepcionals.

L’Espai del passeig del Molinet comptarà amb una acurada zona de restauració amb barra de bar i food trucks i una terrassa de cara al Mediterrani amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes.

Els preus dels concerts dobles oscil·len entre 40 i 55 euros.

Les entrades del Sea Jazz l’Estartit estan a la venda des del dimarts 30 d’abril a la web del Festival, www.jazzestartit.cat 

npseajazzestartitcat.pdf
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham